Herintreders basisonderwijs

Herintreders basisonderwijs

Denk je aan herintreden of herstarten als leraar in het basisonderwijs?

Dan heeft het Loopbaancentrum Oost Nederland een mooie (gratis) mogelijkheid voor jou! Namelijk starten als herintreder in het basisonderwijs. Waarschijnlijk heb je ooit met veel plezier de pabo afgerond, maar uiteindelijk een andere afslag genomen in je carrière. Dat is niet gek. Maar, twijfel je op dit moment om weer terug te keren in het basisonderwijs, omdat je bijvoorbeeld een hele toffe vacature als juf of meester voorbij zag komen? Lees hieronder dan snel meer informatie over dit laagdrempelige herintrederstraject. 

Sparren met Marjory?

Heb je interesse in dit gratis traject en lijkt het je leuk om eens te sparren met Marjory Vermeegen van Loopbaancentrum Oost Nederland over je loopbaan? Stuur haar dan een mailtje, bel naar 06 42 47 02 25 of vul onderstaand contactformulier in.

Contact opnemen

Terug naar het basisonderwijs is spannend, maar wij helpen jou!

Overal lees je dat het onderwijs staat te springen om goede leerkrachten en jij kan daar een bijdrage aan leveren! Jij hebt immers dat belangrijke papiertje al op zak waarmee je voor de klas kan staan. Nu lijkt het onderwijs als werkveld misschien verder weg dan ooit, maar door alles wat je in je werk en privé hebt meegemaakt, heb jij je ontwikkeld tot wie je nu bent. Je vraagt je af of de cultuur wel bij je past, je wel gelukkig wordt als juf of meester of dat die keuze van toen niet toch de juiste is geweest. Wij realiseren ons dat een stap terug naar het onderwijs niet zomaar iets is. Een loopbaanstap is altijd spannend en uitdagend, maar wij helpen jou!

Begeleiding en stage voor een zachte landing

Loopbaancentrum Oost Nederland werkt zonder commerciële doelen voor ruim 375 scholen in de regio. Wij hebben dus de contacten met veel scholen en verzorgen een gedegen (gratis) begeleidingstraject om ervoor te zorgen dat je een zachte landing maakt. Middels meeloopdagen onderzoek je of de stap terug naar het onderwijs daadwerkelijk aansluit bij je wensen en verwachtingen. Als het verkennende gesprek positief is geweest dan ga je een herintrederstraject van 10 dagen stage aan. Wij helpen je daarmee. Wanneer deze stage vervolgens goed is afgerond zijn er verschillende mogelijkheden binnen de scholen of in de Flexpool. 

Van meeloopdagen naar vacature juf of meester

In overleg met jou gaan we vervolgens op zoek naar een goede en passende plek terug in het basisonderwijs. Wij zien je graag terug in verbinding met je oude idealen. En, terug bij ons, het onderwijs en de prachtige, leuke en nieuwsgierige kinderen waar we mee mogen werken.

Vacatures voor iedereen met een pabo opleiding

Om terug het basisonderwijs in te kunnen heb je een pabo-diploma nodig. Voor herintreders die zich niet structureel willen binden zijn er mogelijkheden via de flexibele invalpool. De beschikbaarheid is naar persoonlijke wens te bepalen. 

Arbeidsvoorwaarden in het basisonderwijs zijn goed

Het basisonderwijs biedt een aantrekkelijk salaris en goede arbeidsvoorwaarden conform CAO-PO. Een leraar in het primair onderwijs (po) verdient tussen €3.500 en € 7.190 per maand. Dat is inclusief onder andere vakantiegeld en een eindejaarsuitkering (Rijksoverheid.nl). Voor herintreders die zich niet structureel willen binden zijn er mogelijkheden via de flexibele invalpool. De beschikbaarheid daarvoor is naar persoonlijke wens te bepalen.

Nuella over haar verhaal als herintreder.

Landkaart_regio_RAP.png

Deelnemende regio: de plek waar de scholen zich bevinden

"Ik heb de passie voor onderwijs herontdekt en daardoor kom ik elke dag weer met een lach thuis."
- Nuella (herstarter regio Oost Nederland)

p-080_resize - kopie.JPG

Interesse? 

Wil je eens van gedachten wisselen over een eventuele stap terug naar het basisonderwijs? Laat dan je naam, telefoonnummer en e-mailadres achter, zodat Marjory Vermeegen van Loopbaancentrum Oost Nederland contact met je kan opnemen.