Wil je graag instromen in het onderwijs? Twijfel dan niet langer!

Wil je graag instromen in het onderwijs? Twijfel dan niet langer!

Op dit moment kampt het basisonderwijs met een lerarentekort. De prognoses wijzen uit dat dit lerarentekort langere tijd zal aanhouden. Om de benodigde leraren voor de klas te krijgen worden er door Loopbaancentrum Oost Nederland diverse initiatieven ontplooid. Een van deze initiatieven is het bevorderen van zij-instromers. Zij-instromers zijn instromers vanuit een ander beroep die zich laten (om)scholen tot leraar basisonderwijs. Voor een deel van de ZiO’s geldt dat zij instellingscollegegeld moeten betalen. Om ook deze groep te stimuleren om het deeltijdtraject tot leraar basisonderwijs op de pabo te gaan volgen biedt Loopbaancentrum Oost Nederland samen met Iselinge Hogeschool (Doetinchem) en Hogeschool Saxion (Deventer) een stimuleringsregelingaan die de student kan ontvangen. 

Voordeel

Zij-instromen kan in sommige gevallen direct in een baan als leraar (zij-instromer-in-beroep), maar ook door een verkorte variant van de pabo in deeltijd te gaan volgen (zij-instromer-in-opleiding). Het voordeel van zij-instromen-in-opleiding is dat je niet direct als verantwoordelijk leerkracht voor de klas staat. Je volgt dan een twee- tot vierjarige deeltijdopleiding aan een pabo en gaat daarna pas als bevoegd leraar voor de klas.

Wat houdt zo’n stimuleringsregeling in?

De stimuleringsregeling ZiO voorziet in een bijdrage in de studiekosten voor bepaalde zij-instromers-in-opleiding. Benieuwd naar alle informatie rondom deze stimuleringsregeling? Bekijk dan deze speciale landingspagina