Het verloop van een loopbaantraject

Het verloop van een loopbaantraject

Ben je benieuwd hoe je een loopbaantraject aan kunt gaan? En wat jouw Unique Selling Point is? Of heb je er wellicht meerdere? Ga dan in gesprek met José Jansen en Marjory Vermeegen van het Loopbaancentrum Oost-Nederland. Zij leggen hieronder alvast uit hoe zo’n traject verloopt. 

Het afgelopen jaar hebben José Jansen en Marjory Vermeegen tientallen oriënterende loopbaangesprekken gevoerd. José en Marjory zijn coördinator en loopbaancoach bij Loopbaancentrum Oost-Nederland. Deze gesprekken voerden zij veelal met leerkrachten, maar ook met medewerkers in andere functies. Soms blijkt één loopbaangesprek niet voldoende te zijn en dan zetten ze samen het loopbaankoerstraject in.

Wat is een loopbaankoerstraject?

Mocht je er samen achter komen dat één gesprek niet voldoende is dan starten we een loopbaankoerstraject. Dit traject geeft structuur aan het zoeken naar de juiste koers in de verdere loopbaan. Het wordt op maat gemaakt rondom de coachvraag en bestaat meestal uit acht gesprekken.

In dit traject wordt een aantal maanden diep ingegaan op onderstaande gebieden: 

Loopbaan.png

In de praktijk levert dit hele unieke en waardevolle trajecten op waar de deelnemers enorm tevreden mee zijn. Daarmee kunnen zij de volgende stap maken in hun loopbaan. Aan het eind van het traject heb je, je Unique Selling Points én actieplan helder. 

Afgelopen week heeft Marjory weer een loopbaantraject afgesloten: “Het was een heel mooi traject met een dame waarbij een hoog gevoelige persoonlijkheid een grote rol speelde. In de loop van de jaren is zij steeds verder van haar voelen komen te staan en twijfelde ze over haar volgende stap in haar loopbaan. De coachvraag die tijdens dit traject centraal stond was: Is mijn rol als groepsleerkracht binnen het basisonderwijs nog passend voor mij? Door middel van opdrachten, gesprekken en veel zelfonderzoek heeft ze haar Unique Selling Points helder (zie afbeelding hieronder) en kan ze verder met haar actieplan."

actieplan.jpg

Loop jij zelf met vragen als:

  • Ik wil graag iets anders doen, maar wat dan?
  • Ik heb het prima naar mijn zin op deze school, maar kan ik over een paar jaar mijn talenten wel kwijt?
  • Ik ga met tegenzin naar mijn werk. Wat kan ik daaraan veranderen?

Maak dan hier een afspraak voor een oriënterend loopbaangesprek. Dit loopbaangesprek kan al voldoende zijn om je met handvatten verder op weg te helpen en (weer) de regie over je loopbaan te nemen. Als er meer nodig is, stemmen we samen af welke ondersteuning het beste bij jou past.

» Afspraak inplannen