Stimuleringsregeling zij-instromers pabo

Stimuleringsregeling zij-instromers pabo

Overweeg jij om de deeltijd pabo te gaan volgen? Wij betalen mee!

Om deelname aan de deeltijd pabo te stimuleren biedt Loopbaancentrum Oost Nederland samen met de provincie Gelderland, Iselinge Hogeschool (Doetinchem) en Hogeschool Saxion (Deventer) een 
stimuleringsregeling aan waarmee studenten een substantiële financiële bijdrage kunnen ontvangen.

Woon je in de provincie Gelderland? Overweeg je de deeltijd pabo te starten vóór 31 december 2024? En heb je de afgelopen 2 jaar geen pabo gevolgd? Dan kun jij wellicht gebruik maken van de stimuleringsregeling. Laat je gegevens achter via het contactformulier en de instroommakelaar Marion neemt contact met je op. 

Met deze mooie stimuleringsregeling kun je eindelijk je échte passie volgen en straks lekker genieten van de voordelen in het onderwijs. Denk aan de gunstige werktijden, schoolvakanties en het werken met kinderen. Geen dag is namelijk hetzelfde!  En wist je dat je deze opleiding ook naast je huidige werk kunt volgen? Op deze manier loop je geen inkomsten mis en kun je bijvoorbeeld als (jonge) moeder/vader ook starten aan de pabo. 

Let op! Er zijn maar 15 trajecten beschikbaar. Wees er snel bij.

Sparren met Marion?

Heb je interesse in deze regeling en lijkt het je leuk om eens te sparren met de instroommakelaar van Loopbaancentrum Oost Nederland over de mogelijkheden? Stuur haar dan een mailtje  of vul onderstaand contactformulier in.

Contact opnemen

Tegemoetkoming in studiekosten

Deze stimuleringsregeling voorziet de student die een deeltijdopleiding aan de pabo gaat volgen (alle varianten) in een tegemoetkoming van de studiekosten (college- en/of instellingsgeld en aanschaf van studieboeken) tot een maximum van €6.000,-. Deze tegemoetkoming wordt verstrekt op declaratiebasis. De regeling heeft een budget tot 15 aanvragen. (op=op, op volgorde van aanmelding)

Voor jou

De regeling is iedereen die woonachtig is in de Provincie Gelderland en tussen 01-04-2024 en 31-12-2024 gaat starten aan de deeltijdopleiding van één van de deelnemende pabo’s. Bij aanvang van de deeltijdopleiding kan een student een dienstbetrekking hebben van max. 0,6 fte. Dit wegens de studiebelasting die de deeltijdopleiding vergt.

De regeling geldt uitdrukkelijk voor startende studenten. Studenten die de deeltijdopleiding reeds volgen komen niet in aanmerking voor deze regeling. Wil je graag een voltijdstudie volgen? Kijk dan naar de zij-instromer-in-beroep variant. 

Overige bepalingen

  • De student studeert aan Iselinge Hogeschool of Hogeschool Saxion.
  • De student woont in de Provincie Gelderland.
  • Het totaal aan declaraties per student mag nooit hoger zijn dan € 6.000,-. Indien de student dit declaratieplafond heeft bereikt, stopt de mogelijkheid tot declareren.
  • De student kan alleen declareren als hij of zij de deeltijdstudie actief volgt. Indien de student onverhoopt besluit de opleiding tussentijds te staken of te beëindigen, stelt het onmiddellijk de instroommakelaar van Loopbaancentrum Oost Nederland op de hoogte via m.vanesch@loopbaancentrum-on.nl. Na beëindiging kan er niet meer worden gedeclareerd.
  • Indien de student betaalde werkzaamheden verricht, bedraagt de dienstbetrekking tijdens de deeltijdoplijding maximaal 0,6 fte (i.v.m. de studiebelasting).
  • De student heeft de afgelopen 2 jaar geen pabo-opleiding gevolgd.

Download de flyer met informatie

p-086_resize - kopie.JPG

Interesse? 

Wil je eens van gedachten wisselen over een eventuele stap naar het basisonderwijs? Laat dan je naam en e-mailadres achter, zodat Marion van Esch, instroommakelaar bij Loopbaancentrum Oost Nederland, contact met je kan opnemen.