Pensioen

Pensioen

Ook al lijkt het nog ver weg, je pensioen is dichterbij dan je denkt. Stel: je krijgt een nieuwe baan. Je gaat samenwonen of trouwen, je krijgt een kind of jullie gaan juist uit elkaar. Al deze  levensgebeurtenissen kunnen directe gevolgen hebben voor jouw pensioen. 

En als je pensioenleeftijd dan dichter in de buurt komt, wil je graag inzicht hebben in wat het betekent voor je toekomstig inkomen. Je hebt een lange tijd gespaard voor je pensioen en daar wil je verstandige keuzes in maken. Je kunt bijvoorbeeld deeltijdpensioen aanvragen waardoor je minder zou kunnen gaan werken en het verlies aan inkomen opvangt door een deel van je pensioen te laten uitkeren. 

Wil je eerder met pensioen dan je AOW-leeftijd? Ook dat is mogelijk. Uiteraard maak je deze keuzes in overleg met je werkgever. 

Omdat wij pensioen een belangrijk onderwerp vinden en jij daar keuzes in kunt maken die belangrijk zijn voor je duurzame inzetbaarheid, ondersteunen wij dit onderwerp vanuit het Loopbaancentrum Oost Nederland namens de regionale besturen/werkgevers. Dit doen we in samenwerking met ABP.

Zo organiseren wij regelmatig “Workshops Mijn ABP” of andere sessies waarbij je geïnformeerd wordt over de verschillende mogelijkheden van je pensioen. Houd onze website in de gaten voor de momenten waarop deze bijeenkomsten worden georganiseerd. 

MH171010-P161.jpg

ABP

Neem ook eens een kijkje op de website van ABP zelf, daar kun je heel veel informatie vinden:

Klik hier

Checklist: Wegwijs in uw pensioen

Of bekijk de checklist “Wegwijs in uw pensioen”:

Klik hier