Zij-instroom

Zij-instroom

Heb je een hbo- of wo-opleiding afgerond? En overweeg je een baan in het primair onderwijs? Dan is een carrière als zij-instromer wellicht iets voor jou. Je combineert dan werken met leren. We helpen je graag bij je oriëntatie hierop. Doe de zelftest en ga in gesprek met leerkrachten en onderwijsassistenten. En vraag vervolgens of je een paar dagen mag meedraaien bij een school in de buurt. Ook is het mogelijk om in gesprek te gaan met onze instroommakelaar.

MH171010-P007.jpg

Financiën

Zij-instromen kan in sommige gevallen direct in een baan als leraar (zij-instromer-in-beroep), maar ook door een verkorte variant van de pabo in deeltijd te gaan volgen (zij-instromer-in-opleiding). Het voordeel van zij-instromen-in-opleiding is dat je niet direct als verantwoordelijk leerkracht voor de klas staat. Je volgt dan een twee- tot vierjarige deeltijdopleiding aan een pabo en gaat daarna pas als bevoegd leraar voor de klas. Wil je weten welke subsidiemogelijkheden hiervoor zijn? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Maak kennis met onze instroommakelaar Marion van Esch

Binnen de regio Oost Nederland is er een centraal informatiepunt Zij-instromers. Bij Marion kun je terecht voor vragen over de verschillende functies binnen het onderwijs, de mogelijke (opleidings)routes, wat het werken in het onderwijs inhoudt en de te nemen stappen. Voor meer informatie en vragen kun je contact opnemen met Marion van Esch via 0616166631 of via m.vanesch@loopbaancentrum-on.nl.

p-086_resize - kopie.JPG

Hogescholen in de regio die het zij-instroomtraject aanbieden

In de regio Oost Nederland zijn er drie hogescholen die het zij-instroomtraject aanbieden. 

Presenteer jezelf alvast

Podium is hét platform voor professionals die willen bijdragen aan het primair onderwijs. Via Podium brengen we onderwijsprofessionals en scholen bij elkaar. Wil jij in het primair onderwijs werken in de regio Oost Nederland en wil je de pabo via het zij-instroomtraject doorlopen? Maak dan je profiel op Podium aan en laat je vinden!

 Overige interessante websites

  • Goed voorbereid naar de pabo: op deze website vind je informatie over de toetsen en studiematerialen om je op de pabo voor te bereiden.
  • Het Onderwijsloket: Het Onderwijsloket is hét landelijke online platform met alle informatie over werken in het onderwijs in Nederland, en beantwoordt gratis al je vragen.
  • Documentaire Zijwaarts de klas in: in deze documentaire zie je wat een zij-instromer doet.